Marcel Visser

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

VAN TOEN TOT NU


 
Geboren in 1964, in het Marktcafé van de groenteveiling ‘De Tuinbouw’ te Bovenkarspel, groeit Marcel zoals zovelen op met de popmuziek van de jaren 60 en 70.
Als jongste uit een gezin van acht kinderen krijgt hij het met de paplepel ingegoten. Onder de douche zingt hij uit volle borst de gehele top 40.

Vooral de tweede helft van de jaren 60 maken veel indruk op hem, met nummers zoals ‘A Salty Dog’ van Procol Harum en ‘Man of the world’ van Fleetwood Mac.
Ook is hij gek op Nederbeat zoals ‘The Outsiders’ met Wally Tax.

Op de woensdagmiddag bouwt hij met zijn vriendje in de schuur een podium met oude deuren op een stapel aardappelkisten, en wordt er met behulp van potten en pannen zonder publiek menig legendarisch concert ten gehore gebracht.

Begin jaren tachtig doet hij zijn eerste podiumervaring op als zanger tijdens het plaatselijke songfestival in het ‘Verenigingsgebouw’ te Bovenkarspel.
 
Via een tip van een mededeelnemer, sluit Marcel zich als zanger aan bij de rock-coverband ‘PRO-FEEL’ uit Andijk. De band speelt nummers als ‘You Keep Me Hangin On’ van Vanilla Fudge en ‘Errors Of My Way’ van Whishbone Ash.
 
Er komen echter maar weinig optredens. Om wat meer optredens te genereren besluit de band om er wat meer bruiloftsmuziek aan toe te voegen, ‘Foxtrot varié’, zeg maar. Het begint aardig te lopen en ze worden zelfs een tijdje de huisband van ‘Het wapen van Grootebroek’.

Marcel stelt voor om eigen werk te gaan spelen, maar dat ziet een van de bandleden niet zitten: “Daar krijg je alleen maar ruzie van”, zegt hij. Marcel stapt hierop uit de band.
Hij gaat zijn schaarse vrije tijd liever besteden aan eigen nummers.

Via zijn vriend Cor Duijs, ontmoet Marcel Bertus Pater en Robert van Rossen. Zij zijn ook geïnteresseerd in het spelen van eigen werk.
Robert helpt Marcel met arrangementen, en samen schrijven ze ‘Pull Your Own Strings’.
 
In 2004 besluiten ze opnames te gaan maken in een plaatselijke studio te Bovenkarspel. De kosten lopen echter zo hoog op dat ze het al snel voor gezien houden. Van deze opnames stamt echter wel het nummer ‘These Hands’.

Met o.a. Bertus richt Marcel een nieuwe band op. Onder de naam ‘Blue Meadow’ spelen ze op het ‘Winterstoppopfestival’ te Wervershoof, en winnen in 2006 de popprijs.
Ze mogen een dag gratis de studio in bij Patrick Terwee in Zwaagdijk-Oost.
Het wordt een vruchtbare dag, er worden zeven demo’s opgenomen.

Naast het spelen van covers wordt het eigen repertoire verder uitgebreid en de bandnaam veranderd in ‘Kind Regards’
 
In de laatste samenstelling met Bertus en Marcel, beiden gitaar en zang, Rob de Munnik basgitaar en zang, en Paul Goossens op de drums, wordt ook enkele keren opgetreden in Café Swaf te Hoorn. De band valt echter in 2014 door privédrukte uit elkaar. Hierop besluit Marcel het eigen werk alleen op te gaan nemen.

Hij vindt de ’Soundwave Studio’ van Erik Teljeur te Wijdenes.
De opnames duren van september 2014 tot en met december 2016. Het album "Paradoxical Nature of Creation" is geboren.
 
Uiteindelijk een project van de lange adem.
FROM THE PRESS

Hieronder een aantal nieuws berichten.
1.
December 2016

 
"Zijn eerste gitaar had snaren van visdraad, de schuur was het eerste podium van zanger/gitarist Marcel Visser.
De release van zijn debuut-lp ‘Paradoxical Nature of Creation’ is voor de Grootebroeker een jongensdroom"

Noordhollands Dagblad, klik hier voor het hele artikel
2.
November 2016

"Unieke en Verrassende LP/ Cd-release Marcel Visser in ‘de Stek’ te Grootebroek
 
 
 
Zaterdag 17 december a.s. bent u allen van harte welkom in ‘de Stek’, bij de LP/ Cd-release van het debuutalbum van Marcel Visser uit Grootebroek.
 
Het gehele album met uitsluitend eigen werk, zal deze avond door Marcel met een flinke groep muzikanten live worden gespeeld."

Klik hier voor het hele artikel
3.
January 2017

"Plaats voor een nieuw artikel"

Naam van krant
© 2017 Webdesign Soundwave Studio, Wijdenes
ADRES:

Marcel Visser
Zesstedenweg 260
1613 KG Grootebroek

Mobiel +00 31 625227803
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu